Skip to content

Voor het optimaal beheren van uw rioolstelsel kunt u tegenwoordig niet meer om telemetrie heen. Al jaren is het op afstand beheren van gemalen in opmars en er is nog steeds sprake van een toename. De mogelijke technologieën zijn er te veel om op te noemen en dit worden er ook alleen maar meer. 

Kwakernaak B.V. beheert inmiddels voor een groot aantal opdrachtgevers, waaronder veel gemeenten honderden grotere gemalen, bergbezinkbassins, meetopstellingen en enkele duizenden drukrioolgemalen. Het betreft veelal het complete beheer inclusief de afhandeling van de bijbehorende storingen via onze 24-uurs storingsdienst van verschillende type Scada systemen. Inmiddels heeft Kwakernaak B.V. dan ook een ruime ervaring en communicatiemogelijkheden met alle mogelijke telemetriesystemen die op dit moment gangbaar zijn. Daarnaast is er van veel merken reserve apparatuur op voorraad zodat een eventuele storing snel en adequaat verholpen kan worden.  

Het Scada systeem van de toekomst: ClearScada
Door de jarenlange ervaring die Kwakernaak B.V. heeft signaleren wij de vraag in de markt naar onafhankelijke Scada systemen. Dit sluit nauw aan bij de visie van Kwakernaak B.V. Het zou mooi zijn als de keuze voor een Scada systeem u niet jarenlang dwingt tot het gebruik van een bepaald type fabricaat hardware omdat uw Scada systeem alleen daarmee communiceert. De wereld van PLC technologie verandert zo snel dat het ideaal zou zijn als uw Scada systeem een flexibele basis biedt voor wat betreft uw toekomstige hardware keuzes van uw installaties. Met gepaste trots presenteren wij u graag ons recent ontwikkelde Scada systeem: ClearScada. Deze software is zo inventief ontwikkelt dat u altijd gevrijwaard bent van uw hardware keuze omdat elk type besturing gekoppeld kan worden. Op een zeer efficiënte manier kan communicatie met een hoofdpost tot stand gebracht worden. Graag laten wij u de uitgebreide mogelijkheden zien!

Telemetrie Applicatie Kit
Een telemetrie applicatie kit (TAK) is een totaal concept, bestaande uit hoofdpost én besturingskast. TAK staat voor openheid, gemak, financieel voordeel en betrouwbaarheid. Het is geschikt voor nieuwbouw- en ombouwprojecten.
Componenten zoals software Scada, hardware, RTU/PLC en laagspanningsschakelmateriaal zijn hierin vastgelegd. Documentatie zoals een materiaallijst, tekeningen, gebruikershandleiding, functionele omschrijving, bedieningsvoorschriften en FAT/SAT documentatie zijn ook toegevoegd aan de TAK. Dit alles maakt de TAK tot één compleet geheel waardoor een gemaal binnen enkele eenvoudig te koppelen op ClearScada. Vanwege standaardisatie brengt het TAK concept lagere software ontwikkelings- en onderhoudskosten met zich mee.

De voordelen hiervan zijn:

  • Een gemaal is binnen enkele minuten eenvoudig te koppelen op ClearScada;
  • Een template zal eenmalig worden ontwikkeld en vervolgens is deze wel simpel meervoudig te gebruiken;
  • Vanwege standaardisatie lagere software ontwikkelings- en onderhoudskosten.

Beheer
Kwakernaak B.V. kan het beheer van u overnemen en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Compleet beheer: Storingsafhandeling, maandrapportages en gegevensinterpretatie.
  • Beheer met rapportages: Maandrapportages met gegevensinterpretatie. U ontvangt zelf de storingsmeldingen en verhelpt deze.
  • De gebruikers kunnen uiteraard ook altijd zelf inloggen op onze hoofdpost(en).
  • Interim beheer: Een kortlopend abonnement voor het beheer van uw gemalen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk voor een vakantieperiode. Kwakernaak B.V.  kan de alarmen dan distribueren via uw hoofdpost naar onze medewerkers.
  • Ook het overnemen van de hoofdpost, die extern staat, voor een korte periode of bijvoorbeeld na kantoortijd en/of in de weekenden behoort bij Kwakernaak B.V. tot de mogelijkheden.

Rapportage
Indien Kwakernaak B.V. uw gemalen beheert dan ontvangt u maandelijks een rapportage met alarmoverzichten. Dit alles kan, afhankelijk van uw wensen, automatisch aangeleverd worden via XLS, CIW, PDF, CSV of een ander gewenst bestandsformaat.

Contract
Om er zeker van te zijn dat uw stelsel in goede handen is kunt u een contract afsluiten met Kwakernaak B.V. waarin afspraken gemaakt worden omtrent het beheer van uw gemalen. Zo kunt u bijvoorbeeld een abonnement afsluiten. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van veel factoren zoals het aantal stations dat beheert moet worden, meldingen via sms of e-mail. Wilt u een nieuwe hoofdpost inrichten of zijn alle installaties al volledig geïnstalleerd op de hoofdpost. Zo wil Kwakernaak B.V. flexibel inspelen op uw wensen. Graag adviseren wij u bij het maken van de juiste keuze voor uw beheer.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op 0184-68 91 68 of een email sturen naar telemetrie@kwakernaak.nl.

Back To Top